vineri, 29 aprilie 2011

Actiunea ciclista "Weidenthal - Eibenthal mountain biking experience" 2011

Acum ceva vreme am aflat ca va fi o actiune de anvergura in lumea ciclista banateana, si anume un concurs mare, Maratonul Muntilor Tarcu. Aici sunt mai multe detalii.

Totusi ma gandeam ca zona Tarcu - Semenic a fost expusa explorarilor in ultimii ani de zile de catre ciclistii din Timisoara (Tibiscus), Resita (Bikeattack), Lugoj (Concordia) dar si ca in zona sunt diferite competitii: Enduromania, Banat Mountainbike Maraton.

Privind harta, zona la sud de Semenic, adica Muntii Almajului, Locvei, Aninei pana la Dunare, pe Clisura Dunarii, ramanea oarecum intacta din punct de vedere al explorarilor si competitiilor organizate. Explorari au mai fost facute (vezi ture le de pe acest blog, dar si cele ale Hoinarilor sau Pasi in doi pe munte), insa nu era nimic organizat sau oficializat.

Iata ca in aceste zile insa s-a lansat si invitatia la prima actiune de explorare a acestei zone, Carol Varga propunand actiunea "Weidenthal - Eibenthal mountain biking experience". Weidenthal este denumirea germana pentru Brebu Nou, iar Eibenthal este un sat aflat pe Clisura Dunarii. Actiunea presupune realizarea de traversari pe bicicleta de la Weidenthal la Eibenthal in echipe de cate 3 ciclisti minim si relatarea traversarii. Nu este vorba de o competitie, nu este vorba de premii puse in joc, totul este de a merge cu bicicleta si a explora. Eventual in joc este pretigiul tau de biciclist dur :), cum vom vedea cu siguranta la unii dintre cei ce vor face ture.

Actiunea se desfasoara intre 15 mai si 15 septembrie 2011, mai multe detalii, inclusiv harta ce delimiteaza zona de explorat -> "Weidenthal - Eibenthal mountain biking experience" 2011.

Bafta tuturor celor ce se vor incumeta la ture frumnoase in zona si nu uitati sa explorati si zona Vaii Almajului :)

__

2 comentarii:

  1. faina idee! de abia astept sa citesc relatarile!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu abia astept sa vad cum se perinda relatarile si turele. pana una-alta, cred ca vor fi relatari pe http://valea-almajului.ro

    RăspundețiȘtergere