joi, 9 iunie 2011

Cupa Concordia - 4 iunie 2011 - cum a fost

A trecut deja primul weekend din luna iunie si odata cu acesta s-a dus si a 15-a editie a Cupei Concordia la Mountain Biking - sau pe scurt concursul de biciclete de la Lugoj.

Hai sa vedem cum a fost.


Gulas - vineri seara


Artizanul gulasului - vineri seara

Totul a inceput cu saptamani bune inainte, cand a fost ales traseul, cand s-au stabilit detaliile incipiente, dar importante. Apoi a venit vremea sa se faca oaresce reclama, apoi sa se adune sponsori, sa se obtina hartiile necesare de la sfat de Lugoj, sa se contracteze salvarea, sa se faca totul astfel incat concurentii si insotitorii acestora sa se simta bine in tabara principala.


La inscrieri - sambata dimineata


Tabara principala a fost facuta in Dealul Viilor, la Bisericuta. Vineri seara erau asteptati toti concurentii, care se anuntau foarte multi, detaliu de pe inscrierea on-line. Totusi nu au venit atat de multi vineri seara caci era vineri, dupa o saptamana de munca, apoi era si prognoza meteo de ploaie.

Concordia a incercat sa ademeneasca lumea cu un gulas. Tre sa va spun ca cei ce ati dorit sa veniti dar nu ati venit, chiar ati ratat un gulas pe cinste. Vio a fost bucatar, eu doar am pus lemne pe foc. Vineri seara au aparut baietii de la DHS cu super-duba lor plina cu bunataturi pt biciclistii premianti si nu numai.

Si uite asa s-a incheiat ziua de vineri, fara ploaie si cu 2 ceaune de 25 de litri de gulas - golite.

Sambata tabara s-a trezit pe la 7 si a facut restul de marcaj si alte activitati in tabara principala. Unii vor spune ca nu e bine sa lasi pe ultima suta de metri aceste marcaje, dar anii trecuti s-au furat marcajele, au fost vazute ulterior in gradini pe post de araci de rosii. E tristul adevar.


Tabara principala - la Bisericuta din Dealul Viilor

Concurentii deja misunau pe traseu, unul chiar a facut o tumba si si-a facut o bucurie la umar de nu a mai fost bun de nimic. Insanatosire grabnica!

Au venit si sustinatorii din Timisoara, in frunte cu Carol.

Anul acesta au fost 2 trasee, pt juniori si seniori. Pe la 12 s-a dat startul si au inceput sa vina juniorii intai, apoi si cei de pe traseul mare. Am stat la intersectia acestor trasee pana cand au terminat toti juniorii, apoi ne-am mutat pe traseu. Au fost si pene, aici e o pana pe care daca o faceam eu, sigur puneam si la loto.


Cioburi, pene, draci, laci

Cioburi, pene, draci, laci - cum se face pana de pus in rama

De unde am stat am vazut un concurent care a derapat, apoi s-a ridicat de jos, a mai mers vreo 400 de metri si s-a dat peste cap pe loc drept: si-a dat seama ca la cazatura in derapaj a pierdut mobilul, apoi a franat brusc pe roata din fata si s-a dat peste cap. Apoi si-a pierdut si ochelarii.


De pe traseul de juniori




Tanara speranta neidentificata :)

Apoi am revenit catre sosire. Acolo lumea era la discutii, erau multi prieteni, cunoscuti, a fost o atmosfera faina. A fost si un punct de vanzare sucuri reci, cei ce au terminat au primit cornul si laptele, apa de baut.




Lucrurile se cam lungeau, pe traseu mai erau concurenti, aici cred ca e bine sa fie modificat regulamentul si sa fie adaugat un timp limita, nu se poate astepta la nesfarsit. Tot respectul pentru concurenti, dar pe site-ul concursului au fost informatii detaliate despre traseu, fiecare trebuia sa evalueze ca va fi cald afara si ce conditie fizica are. Cu alte cuvinte faci cat poti, nu vii sa iti dai duhul la Lugoj sau sa apari cand apune soarele, tinand pe restul in soare.



In final, dupa ce au aparut listele din punctele de control, s-a inceput premierea, imaginile urmatoare sunt de la premiere.





Si apoi ura si la gara. Per total a fost un concurs ok, mici sincope, a fost fara taxa de participare, a fost facut de oameni inimosi si care au pus pasiune in organizarea lui. traseul a fost dur nu atat prin relieful accidentat, cat prin soarele arzator si zapuseala lunii iunie, dar cel putin nu a plouat ca anul trecut, deci fara noroi prea mare (ceva doar in padure). A fost imbucurator sa vedem atatia juniori la start si la sosire, speranta ca inca mai avem tineri care sa faca efort fizic nu a disparut.


Aici gasiti clasamentul concursului.

Bravo Concordia Lugoj - si felicitari lui Calin pentru efortul de a fi managerul acestui concurs!



__

PS: cred ca Alin Ciula a tras tare sa iasa pe podium pentru a putea face reclama la Maratonul Muntilor Tarcu :)


Iar dupa Maratonul Muntilor Tarcu, iese incet din tufisuri si Banat Mountainbike Maraton - organizat de baietii de la Bikeattack din Resita. Sa ne vedem sanatosi si la aceste 2 eventuri importante pentru Banatul nostru biciclist!


__

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu