luni, 4 iulie 2011

Din nou la volan

Cand lasi uneori lucrurile sa treaca pe langa tine, cand timpul trece fara sa faci o anumita activitate, tinzi sa cazi intr-o stare de obisnuinta sa nu mai faci activitatea, dar si de frica de a incepe sa faci din nou acea activitate.

Spre exemplu asa a fost cand am luat acum 2 ani bicicleta, nu mai avusesem bicicleta de vreo 5 ani de cand mi s-a furat precedenta bicicleta, nu mai pedalasem de multa vreme, asa ca imi era frica sa merg pe ea prin oras, am impins-o pana acasa.

Si uite ca timpul a trecut si pentru activitatea numita condus de automobil: am luat permisul prin 2002, am condus vreo 200 de km si de atunci nimic. Frica era ca atunci cand ma voi urca la volan sa nu mai stiu cum pornesc de pe loc, sa nu mai stiu sa apreciez distantele, sa nu imi tin corect partea pe drum, sa nu pot ocoli gropile, sa imi moara motorul in intersectie si cate si mai cate peripetii care i se pot intampla unui sofer fara suficienti kilometri la bord.

Dar iata ca instinctele de supravietuire, memoria aia pe care noi nu o putem controla si mintea umana per total si-au facut efectul: am condus 100 km in acest weekend, in conditii bune (nimeni nu a avut de suferit, nu am pus in pericol pe nimeni samd).

Am gasit un drum excelent, e proaspat asfaltat, are marcaje bune, nu are trafic, are pante, are coborasuri, are curbe periculoase, are sate cu animale si alte pericole, ce mai, un fel de ideal poligon auto. Va recomand drumul Lugoj - Victor-Vlad Delamarina - Farliug - Soceni (44 km), este perfect pentru invatat. Este si pitoresc, cu paduri, cu dealuri.

Un singur incident: desi tata a condus masina aia (Skoda Octavia Diesel) 117000 km, a schimbat cauciucurile la timp si a condus muuuult mai tare decat mine, totusi nu a facut NICI MACAR O SINGURA PANA DE CAUCIUC IN 117000 KM, eu am reusit sa fac asta cu brio dupa 100 km condusi dupa 9 ani: cand am ajuns in fata casei, ne-am dat jos din masina si am auzit un sssssss. Era de la roata dreapta spate care avea in ea un cui si un holzsurub.

Norocul incepatorului pe drumurile romanesti :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu