miercuri, 24 decembrie 2014

Schimba racordurile flexibile de alimentare cu apa din baie - chiuveta si bazin WC

Povestea este simpla si se intampla des: pleci de acasa, te suna vecinii ca le curge apa in cap de la tine. Problema e simpla: ceva s-a spart si curge apa in voie.

Descoperi apoi ca s-a spart un furtun flexibil armat (cred ca asta e termenul corect), acele racorduri care duc apa calda ori rece catre bateria chiuvetei ori catre bazinul de la WC.

Racord flexibil de apa rece la bazinul de la WC. Fiind prea lung, in partea de sus are o indoitura care produce oboseala in material si acolo poate ceda 

Aceste furtune flexibile armate / racorduri flexibile sunt in aparenta rezistente, insa sunt multe modalitatile in care ele cedeaza. Daca vrei sa le folosesti in continuare, atunci fie le schimbi la 2 ani de exemplu, fie opresti apa cat nu esti acasa perioade mai lungi de timp.

 Un astfel de racord e de fapt un furtun de cauciuc care are la exterior o armatura metalica (o tresa, o tesatura metalica). Furtunul se poate umfla, insa armatura il opreste sa nu se umfle prea tare si sa explodeze. Totusi in timp cedeaza.

Racorduri flexibile. Sus: racord flexibil pt baterie de chiuveta

Varianta din cupru inainte de indoire

Capete sunt asemanatoare

Capat de racord flexibil pentru baterie de chiuveta (pentru la robinet)



Daca nu mai vrei sa folosesti furtune flexibile, atunci ai alternativa unor racorduri flexibile de cupru care sunt cu mult mai rezistente. In esenta aceste racorduri sunt tevi de cupru care pot lua forma necesara prin simpla lor indoire. Nu se recomanda curburi strinse, si aceste tevi au limitele lor.

  
Racord flexibil din cupru. Poate este putin mai lung decat era necesar, dar este mai sigur decat furtunul flexbil 

Si racordurile flexibile de apa calda si apa rece de la chiuveta

Ele inlocuiesc cu succes furtunele flexibile, deci trebuie sa fie la aceeasi lungime si sa aibe aceleasi capete. Simplu, nu? Spor la treaba

11 comentarii:

  1. Schimbarea racordurilor la 2 ani este totusi exagerat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil sa fie exagerat, dar cred ca depinde de calitatea racodurilor, daca le cumperi pe cele mai ieftine, ai sanse mari sa apara probleme.
      Cifra de doi aparuse intr-o discutie cu niste americani, ei folosesc niste racoduri de apa rece si apa calda pt masina de spalat rufe si imi spuneau ca ei schimba la doi ani acele racorduri, cam tot ce are furtun de cauciuc asa schimba ei.

      Ștergere
  2. Nu am vazut prin magazine racorduri d-astea de cupru. Cand intreb se uita vanzatorii ciudat la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Mergi la un magazin serios de instalatii, acolo ar trebui sa aibe asa ceva

      Ștergere
  3. EXISTA FLEXIBILE GOFRATE DIN INOX PT BATERII SI WC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de informatie! Probabil ca sunt mai estetice decat cele de cupru, cand am schimbat la mine, nu erau disponibile la magazinul respectiv

      Ștergere
  4. Mie mi-a recomandat cineva care lucra in domeniu pe cele de inox asta prin 2012, singurul dezavantaj sa zic asa este ca iarna condenseaza,banuiesc ca se pot izola simplu.Am gasit in Dedeman produsul,nu-mi place la ele ca lipseste un guler de retinere a garniturii si aceasta are tendinta sa se miste in locas.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va salut!
    Sunt interesat si as dori si eu astfel de "racoarde"....cred ca nu se gasesc pe piata. Au fost realizate de dumneavoastra ? Daca da cum ati realizat capetele din cupru care intra in baterie??? Sper ca nu la un strung....caci nu am cum sa fac asa ceva. Astept raspunsul dumneavoastra pe adresa maneaciprian80@gmail.com Multumesc frumos !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,ma intereseaza cel care se infileteaza in baterie 3/8
    De unde se poate lua?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca acum e de gasit si prin Dedeman sau la magazine de tevi, instalatii. Cineva mai sus a pus intr-un comentariu ca e o varianta si mai buna, din inox.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va salut!
    De unde ati cumparat racordurile de cupru?
    Sau "fiting"-ul acela care se infileteaza in baterie?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere