joi, 2 iunie 2016

Cum reparam o boxa de karaoke (Akai SS022A-X6)

 Nota: cum dupa o virsta intelegem ca Mos Craciun nu exista, asa ar trebui inteles ca nici medicina nu se face de la distanta, fara a vedea si a consulta pacientul. Daramite sa poti repara un obiect amarit pe principiul "Salut, am si eu o boxa, mergea, dar acum nu mai merge. Ce e defect la ea?"

***********************
Am primit cu titlul "vezi daca se poate repara", o boxa portabila de karaoke Akai modelul SS022A-X6. Boxa are un microfon fara fir, are telecomanda cu infrarosu, are posibilitatea sa pui un card de memorie SD sau un stick de memorie USB si sa redea de pe ele negaticul, are radio etc.











Carcasa e destul de solida, plastic gros. Are un alimentator care e si pe post de incarcator, in interior avand un acumulator care itida voie sa iesi cu ea pe camp sa cantii naturii diverse. Are si o multime de conectori audio.

Boxa primita de mine avea aprinse toate LEDurile de la VU-metru, conectorul USB arata de parca ar fi fost introdusa acolo o dalta si a fost batut cu ciocanul. Nu stiam nici daca microfonul functioneaza, butonul de pornit oprit era fortat.

Am inceput cu microfonul, l-am desfacut, am pus la loc butonul de pornit oprit, la o analiza vizuala parea ok. Cipul care face treaba era frezat ca sa nu stim ce anume e acolo. Din fericire pe microfon scria frecventa pe care functioneaza (256,1 MHz frecventa pt microfoane audio fara fir), am luat un receptor DVB-T USB, l-am legat la celular (smartphone) si am folosit aplicatia SDRTouch ca sa vad daca e ceva emis pe frecventa de 256,1 MHz. Era, e pe FM si am auzit clar in celular ce transmitea microfonul. Asadar microfonul functiona perfect.

Cipul principal are frezata partea cu inscriptile

Butonul de pornit oprit si versiunea placii

Placa microfonului fara fir e doar cu o fata

Frecventa de lucru a microfonului fara fir 256.1 MHz

Receptor DVB-T pe USB, cu un cablul adaptor USB mama la micro USB, il poti lega la un smartphone si vei beneficia de o unealta extrem de versatila si de utila

Este ceva la 256.1 MHz  

Daca vorbesti in microfon, asta e spectrul, modulatie FM



Am desfacut boxa in sine, sunt cateva suruburi dar merge treaba usor. In interior multe fire, conectorii sunt lipiti cu hot melt, placile la fel au hot melt ca sa nu se desfaca. Am ajuns la placa unde era conectorul USB distrus. Ma gandeam ca poate lamela de +5V USB atinge carcasa conectorului si a stricat si altele pe acolo, daca boxa nu mai vrea sa functioneze.

Placile pt egalizaor audio, pt incarcare. Se vede in dreapta si acumulatorul

Placa cu VU-metru, LEDurile sunt lipite bine cu hot melt

Suburul care tine difuzorul a spart plasticul in care e insurubat

Capete de fire netaiate

Firele care duc la placa cu conectorul USB




Am facut bucati conectorul distrus, l-am dezlipit (e SMD) si am pus alt conector THT caruia i-am strimbat pinii ca sa devina SMD. L-am lipit pe placa. Placa respectiva mi-a placut, e un modul all-in-one: Bluetooth, SD card reader, USB reader, radio.

Conectorul USB distrus. Sub el se vede pe partea cealalta  aplcii conectorul pt SD card. 

Cipurile de pe placa
 
Antena de Bluetooth?

Inca un cip

Versiunea de placa

Noul conector ajustat pt placa

Noul conector


Am conectat firele inapoi si am verificat ca functioneaza, am avut noroc, conectorul distrus nu a afectat alte circuite.

Mai raminea problema cu VU-metrul, cel care avea LEDurile toate aprinse. VU-metrul e o placa separata, prinsa bine intr-o cantitate mare de hot melt (vezi mai sus). Dat fiind faptul ca nu era important si ca desfacutul si re-asamblatul cu hot melt erau mai complicate, nu am mai umblat acolo.

Alte observatii: electronica de consum, fire si lipici, suruburi in plastic care au spart plasticul, adica intr-un cuvint facut sa tina pina se strica, apoi se arunca, caci o reparatie devine prea costisitoare.

E trista aceasta abordare, caci nu facem gunoi doar aruncand cutia, ci si aruncand obiectul dupa un timp scurt. Apoi luam altul si incepem un nou ciclu.

182 de comentarii:

  1. Nu e VU-metru. E indicator de nivel al bateriei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, nu m-am gandit la asta, se poate sa ai dreptate. Multumesc de observatie!

      Ștergere
    2. Am și eu o problemă. Cu o boxa Akai sa 023A-x10 .Se aprind beculetele, boxa funcționează insa afișajul este prezent după aproximativ 5-10 min după ce am aprins boxa.Care ar fi cauza posibilă?

      Ștergere
  2. Salutare.
    Am probleme cu microfonul...merge 2-3 sec, se aude un pacait in boxa si microfonul moare.E noua instalatia, de pe e..g...2-3 saptamani.Multumesc de orice sfat/sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,
    Am si eu una de care sunt destul de multumit (isi face treaba pt care a fost achizitionata). Am o problema: nu mai gasesc incarcatorul. Poti sa ma ajuti cu ceva specificatii si de unde sa iau asa ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut ! Am participat la un eveny în aer liber, unde s-au folosit astfel de boxe si am rămas impresionat de cât de bine se aude. Citind acest articol,mă pune pe gânduri, dacă are rost să achiziționez una, dacă nu par foarte fiabile. Ce zici, mă bag sau arunc banii ? Călătoresc mult și teoretic, pare scula perfecta pentru așa așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta mica e 300 de lei, aia mare e mai mult. Ideea e ca tot timpul trebuie să ai în vedere că e un echipament destinat amatorilor, nu e ceva profesional. Carcasa e una solida, iar în caz ca se defecteaza ceva, se poate repara. Cumpara și te descurci după aia :)

      Ștergere
  5. La
    Voi ledul sta aprins mereu la microfon sau doar se aprinde cand il Porniți si apoi inchis ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua. Am si eu o asemenea boxa. Acumulatorul nu ma mai tine suficient de mult. Se poate schimba? Ce specificatii are bateria? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate schimba, insa nu mai am boxa si nu stiu tensiunea / capacitatea acumulatorului. Trebuie scos si mers la un magazin care vinde acumulatori.

      Ștergere
    2. asa am si eu o problema la baterie la ce magazine gasesc sau pot face comanda si dupa net ?

      Ștergere
    3. DSigur exista, dar cum spuneam mai sus, nu stiu exact tipul acumulatorului. Ideea e simpla: scoti acumulatorul din boxa, vezi ce scrie pe el (12Volt si x Amper ora), il masori (lungime, latime, inaltime) si cauti pe net "acumulator sla 12v x Ah"

      Ștergere
    4. Ca o completare la ce discutati,acumulatorul este de 12V cu 2,6 Ah.Nu am desfacut boxa sa vad concret ce dimensiuni are si poate un cod,ospecificatie,ceva,dar daca ti-a iesit din garantie,poti s-o desfaci si sa vezi ”pe viu”ce tip de acum.este.Spun asta deoarece pe net am gasit o multime de acum.la tensiunea respectiva dar difera dimensiunile,d-aia zic sa-l desfaci.Daca dai de el pe undeva pe net,zi-mi si mie,ca in cazul in care ma lasa,dupa ce se termina garantia sa pot sa-mi iau si eu.Bafta!

      Ștergere
    5. https://www.spy-shop.ro/acumulator-capsulat-fbi-acc-4ah-hgl-12-v-4-ah.html

      Ștergere
  7. Buna ziua am o problema cu conectarea la bluetooth la boxa karaoke akai ce sa fac.numele meu este dan.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua am o problema cu conectarea la bluetooth la boxa karaoke akai ce sa fac.numele meu este dan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca nu cumva sa ai mai multe dispozitive cu bluetooth-ul deschis.Daca ai doua cel putin,nu se mai conecteaza neam!

      Ștergere
  11. Ati incercat cu telefoane diferite? Daca nu functioneaza, posibil sa fie modulul BT defect si trebuie inlocuit, daca e in garantie e simplu, altfel nu stiu ce se poate face, eventual luat legatura cu cei care fac service la boxa asta sau cautat o boxa defecta dar care are modulul BT functional. Totul e ifd bani, poate e mai ieftina una noua, nu stiu exact.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună ziua, am o problema, am boxa aceasta doar ca varianta mai mare la 500 de lei. Am scăpat microfon pe jos și nu mai funcționează, ce as putea face ? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie desfăcut și văzut dacă în interior e ceva defect, poate e ceva vizibil cu ochiul liber. Dacă nu, cineva care se pricepe sa depaneze microfonul.

      Ștergere
  13. De ce cand este folosit microfonul ( la karaoke de exemplu ) se intrerupe melodia care se aude in boxa si se aude doar microfonul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se intrerupe melodia de tot sau se aude doar mai incet? Nu am avut boxa la mine mult timp sa ma joc cu ea, insa am observat un buton de unde se putea regla cat de tare sa se mixeze melodia cu microfonul.

      Ștergere
    2. Salut.am achiziționat o boxa akai varianta mai mica la 300ron.aceeasi problema .pe karaoke cand când folosesc microfonul melodia de întrerupe.ai aflat ce ar trebui facut sau mai trebuie cumpărat ceva?boxa e akai SS022A-X6.multumesc

      Ștergere
    3. Salut, iti recomand sa mergi cu ea la vânzător fiind în garanție. La boxa pe care am avut-o pe mâna nu am observat problema menționată de tine și nu pot sa iti dau un sfat avizat. Cât e în garanție, folosește-te de asta

      Ștergere
    4. Vedeti ca pe partea din spate a boxei este un intrerupator "MIC PRIORITY" cu on/off, comutati pe off si s-a rezolvat problema

      Ștergere
    5. Daca si dupa ce apasati pe ”mic priority”problema ramane,inseamna ca acumulatorul e prea mic sa duca ambele emisii.Facea si la mine,dar am conectat incarcatorul si s-a rezolvat.Incarcatorul introduce 2A dar la 15 v,nu la 12 cat are acumulatorul.

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua. Detin boxa din subiect si as vrea sa stiu:
    1 - ce rol au mufele unde scrie alimentarea cu 12v IN. Este logic ca poate functiona si cu alimentare externa de 12V, dar cati Amperi? Iar daca o alimentez mai are treaba cu acumulatorul intern? Adica il mai incarca?
    2 - banuiesc ca are o antena interna, deoarece nu prinde bine posturi radio. As vrea sa-i adaptez o antena telescopica in afara carcasei, dar nu gasesc pe internet daca are antena interna cavsa stiu la ce ma astept.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. 12V@2-3A (cred). Nu cred ca mai poate incarca acumulatorul, ma gandesc ca acumulatorul fiind de 12V, are nevoie de o tensiune mai mare de incarcare.
      2. Trebuie desfacut si vazut cum e cu antena interna, legi acolo antena telescopica

      Ștergere
    2. Citiți bine manualu. Nu e stricata ci doai ai un buton de reglaj, dacă vreau sa fie difuzat fundalul la același volum, sau sa scadă volumul când se înregistrează sunete pe microfon.

      Ștergere
  16. Buna ziua,am o boxa Akai, achiziționata recent din magazin,și de ceva timp nu mai merge usb ul ce îl foloseam cu muzica la ea,daca pun alt usb merge ,ce poate fi? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boxa nu are nimic.USB-ul e problema.Obisnuieste-te de cate ori il incarci cu ceva sa-l salvezi la iesire din PC.multa lume il scoate asa si el inmagazineaza niste resturi.Cand il stergi,reformateaza-l.Daca tii neaparat sa-l folosesti pe cel de care spui,introdu-l in PC,instaleaza-ti programul RECUVA.RO care ti-l va vedea(chiar daca Windows-ul nu,ti-l citeste si daca vrei ti-l reformateaza.Daca vrei sa recuperezi fisiere de pe el,tot cu RECUVA reusesti.Spor la treaba!

      Ștergere
  17. Asta e un eveniment nefericit. Luati-va boxa. Nu inseamna ca tote fac la fel. A fost o intamplare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta e un eveniment nefericit. Luati-va boxa. Nu inseamna ca toate boxele fac la fel. A fost o intamplare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut! Imi poti spune te rog ce finali de amplificare are ? Vreau sa imi cumpar si eu una dar mai intai sa vad daca are puterea specificata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu doar am reparat si am facut cateva observatii asupra aparatului. Pe de alta parte, cred ca esti de acord ca nu e concludent daca are amplif final cu specificatii 100 Watt cand boxa este alimentata de la un acumulator SLA sau de la un asazis adaptor de perete. (plus ca acustica nu poate fi deosebita din motive de spatiu etc). Lumea se pare ca e multumita, cumpara asa ceva de la un magazin de unde poti sa o returnezi si vezi daca se potriveste asteptarilor tale.

      Ștergere
    2. Am inteles. Pe mine nu ma interesa puterea, ci eficienta amplificatorului ( daca disipa multa caldura)

      Ștergere
    3. Mai sus intrebai de putere, nu de eficiență "dar mai intai sa vad daca are puterea specificata!". Cumpără boxa, dacă nu iti place o returnezi și gata :)

      Ștergere
  20. Am si eu o intrebare, se poate folosi in timpul incarcarii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (cred ca) da, deși incarcatorul nu da curent prea mare, e doar pt imca4care

      Ștergere
    2. Desigur,functioneaza si chiar mai bine deoarece inxcarcatorul baga 15 v la 4A iar acum.nu are decat 12V cu 2,6Ah.Cand nu-ti merge melodia cu microfonul odata,dupa ce apesi mic priority de pe spate,baga si incarcatorul.E ok!

      Ștergere
  21. Am si eu o intrebare, se poate folosi in timpul incarcarii?

    RăspundețiȘtergere
  22. Are cineva un microfon chiar si stricat am nevoie de carcasa de plastic! Am imprumutat o boxa si din gresala am spart carcasa la microfon !0761695770

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu îmi merge radio fm. Din ce cauza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Functiile de radio, Bluetooth, SD card, USB sunt toate pe acelasi modul electronic, trebuie luat acel modul si depanat. Cauzele pot fi multiple, doar dupa depanare se poate spune exact de ce sufera.

      Ștergere
    2. Salut. Si eu am o asemenea problema cu modulul usb sd la care la mine nu functioneaza de loc, adica nici displayul nu afiseaza nimic. Care sa fie exact problema?

      Ștergere
  24. Buna ziua ! Am lasat-o la incarcat 48 de ore si dupa ce am scos-o am observat ca nu functioneaza fara incarcator. Ce pot sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel si eu am aceeași problemă . Funcționează doar conectata la încărcător. S-a dua acumulatorul portabil.

      Ștergere
    2. Și eu am aceași problemă, nu mai merge bateria. Am deschis boxa si am observat că totuși bateria are 6 -7 V ( am măsurat cu aparatul de madura) deci nu este bateria de vina ( căci am vrut să înlocuiesc bateria)
      Nu am gasit probleme vizibilă la circuit. Stie cineva daca este o anumită problemă ?

      Ștergere
    3. Bateria e de 12v, am cumparat eu una noua si are 12.8 v si 5 ah. Deci bateria ta este terminata. Necesita inlocuire. Aprox.60 lei+ transport

      Ștergere
  25. Mi s-a stricat microfonul, exista undeva de unde as putea achizitiona unul nou sau fiecare boxa are microfonul propriu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceste microfoane functioneaza pe frecventa de 256.1 MHz. As incerca sa caut pe ebay, cautare dupa "256.1 MHz", apar modele de boxe din acestea si as luat legatura cu vinzatorii doar pt microfon, sigur au asa ceva, separat nu am vazut.

      Ștergere
    2. Boxa are si posibilitatea de a utiliza un microfon cu fir, are in spate conector pt asa ceva, cauta la magazin microfon cu fir daca nu gasesti fara fir.

      Ștergere
  26. De unde esti?aceeasi problema am si eu la o boxa identica.conectorul usb distrus si nu se mai aprinde displayul.Mi-o poti repara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, din pacate nu pot sa te ajut din lipsa de timp. Cauta un depanator radio TV, e ceva simplu, eventual pot sa te ajut cu un conector USB.

      Ștergere
  27. salutare! Poate ma ajuta cineva . am o boxa Akai ABTS 28. E cu microfon cu fir . Cu microfonul original se auzea beton insa copilul l-a stricat . Am luat un alt microfon insa cand il conectez si pornesc BT se aude un TIUIT continuu. Aveti idee ce ar puta fi

    PS am incercat cu doua microfone .. La fel

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut,

    Am dat de review-ul de mai jos, si sunt foarte curios daca ce scrie acolo chiar are influenta asupra calitatii sunetului.

    "Dupa vreo 4-5 ture de modificari si multe ore pierdute in probe si teste, am scos din jucaria asta o scula Hi-Fi incredibil de buna pentru cat este de ieftina. Acum scoate o gama de frecvente intre 40 hz si 20 khz, are un fasait foarte mic, de vreo 10 ori mai mic decat initial, comparabil cu al unor aparate Hi-Fi scumpe. Am schimbat potentiometrul de volum cu unul logaritmic de 50 kOhm si acum merge perfect, am schimbat o rezistenta in bucla de reactie a circuitului integrat de dinainte de etajul final si astfel am redus fasaitul si limitat amplificarea pana unde nu distorsioneaza deloc, am schimbat cativa condensatori de trecere cu unii mult mai mari sa scoata basi cu adevarat, am montat un condensator de filtraj in paralel pe alimentare de 4700 micro/25 V sa fie mult mai stabila sursa la puteri mari, am adaugat 2 difuzoare piezo cu bobina din acelea mici ce se pun pentru inalte la masini, (cu maxim 10 lei – 2 bucati), montate in gaurile de bas reflex, am montat alt tub de bas reflex ce bate in jos spre podea, am lungit firul la radio sa fie mai sensibil, am facut cateva mici inbunatatiri pentru redus interferentele, am capitonat in interior boxa. Toate piesele adaugate costa vreo 20 – 25 lei. Boxa acum “trazneste”, are un bas profund ca la un subwofer cu difuzor de 25 cm, are inalte cristal, nu distorsioneaza deloc la maxim, suna incredibil de clar si natural."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A mea nu se mai aude deloc. Am trimis-o la garanție. Se auzea doar microfonul restul...
      Foarte....foarte încet. Dacă o repară aş putea să o trimit la tine să-mi faci aceleaş modificări? Cât m-ar ajunge tot în afară de transport ?

      Ștergere
    2. Salut. Poți să pui o schemă cu modificările ulterioare . Mulțumesc .

      Ștergere
    3. Salut. Poți să pui o schemă cu modificările ulterioare . Mulțumesc .

      Ștergere
    4. Salutare. Super treabă. Esti cumva din Bucuresti ?
      Dacă ai chef de o nou proiect, ma poti ajuta si pe mine? Nu știu cat durează. 100 de roni cu totul e bine ? :|,
      :))
      Mulțumesc frumos pentru orice răspuns .
      In alta ordine de idei, nu-mi mai funcționează microfonul. Nu mai merge butonul de on. Are vmcibeva o iedee cum se desface sa-l oun pe direct sau eu știu?!....

      Ștergere
    5. Salut Ovidiu,
      Poti face asta si pentru bixa altcuiva? Bineinteles, contra cost. A mea are un fasait destul de ridicat cand canta prin bluetooth, si nu poti asculta la volum mic fiindca este deranjant.
      Astept un mesaj. Mersi

      Ștergere
  30. Asș dori să știu timpul de încărcare pentru Akai:în cartea tehnică spune că durata este de8-10 ore,plus încă vreo două ore,iar mai apoi scrie că dacă boxa e sub tensiune se încarcă 48 ore; eu nu înțeleg care este durata!

    RăspundețiȘtergere
  31. Aș dori să știu timpul de încărcare pentru Akai:în cartea tehnică spune că durata este de8-10 ore,plus încă vreo două ore,iar mai apoi scrie că dacă boxa e sub tensiune se încarcă 48 ore; eu nu înțeleg care este durata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu inteleg asa: bagi incarcatorul in priza si il conectezi la boxa, apoi dureaza 8-10 ore sa se incarce daca boxa nu este utilizata sau dureaza 48 de ore sa se incarce daca boxa este utilizata in timpul asta. Ca la telefoane: e la incarcat si te uiti la filme, se incarca intr-un timp mai lung sau e la incarcat si il lasi in pace, se incarca mai repede.

      Ștergere
  32. La mine nu se conectează cu telefonul
    Ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  33. La mine nu se conectează cu telefonul
    Ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua. Am achizitiona aceasta boxa.
    Prima problema care am observat-o aste ca microfonul ori este prost conceput, ori este foarte silentios, deoarece in boxa se aude orice miscare sau contact a mainii cu microfonul. Se poate face ceva in aceasta privinta?

    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o boxa relativ ieftina, deci si probleme nerezolvate. Daca mai e in garantie, eu as merge inapoi la magazin cu boxa. Daca toate se comporta asa, atunci e un defect de conceptie la microfon.

      Ștergere
    2. Salut! Cum ai desfacut microfonul de curiozitate?

      Ștergere
    3. Si mai am o intrebare. In momentul cand pornesc microfonull de la boxa da niste zgomote mici in boxa mai exact niste paraituri. E normal? Oare e posibil sa fie undele microfonului?

      Ștergere
  35. Salutare !
    Am boxa Akai x 10 din decembrie 2017.
    Observ ca atunci cand este pusa la incarcat ledul rosu indicator de nivel baterie licureste intermitent. Daca o pun la incarcat inchisa nu se mai aprinde acel led rosu. Se incarca si inchisa din buton sau trebuie sa o incarc doar pornita ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa iti dau un raspuns la intrebare, ce poti face este sa folosesti boxa pina cand acumulatorul se descarca, apoi sa incerci incarcarea pt 5-6 ore inchisa de la buton, apoi vezi daca s-a incarcat. Apoi o incarci inca 5-6 ore pornita si apoi verifici rezultatul incarcarii.

      Ștergere
    2. Se încarcă si închisă sigur doar ca nu indica.

      Ștergere
  36. Bună, am și eu o întrebare, am o boxa portabila Akai varianta mai mare. Are și vecinul meu identica și stam cam aproape ca și distanta. Dacă se nimerește sa avem petrece în același timp, rar cei drept, microfonul meu se conectează și la boxa lui și invers. Nu exista o modalitate sa nu se mai întâmple acest lucru, o funcție ceva? Va rog un răspuns. Mulțumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca boxa / microfonul are un buton care sa rezolve problema. Microfonul de la boxa este ca un dispecerat de taxi, iar boxele sunt masinile de taxi din oras: cand dispeceratul de taxi anunta o comanda prin radio, toate masinile aud comanda.

      Ștergere
    2. hai cai tare faza :)) iti dau o sugestie , cel mai bine chefuiti impreuna si dupa ce va imbatati faceti concurenta cu boxele =)))

      Ștergere
    3. Am si eu o boxa akai cand o bag la incarcat sta putin si se stinge ce tb sai fac sa merga

      Ștergere
  37. Am achizitionat o boxa X10, am scos boxa din cutie si am pus-o la incarcat. In cartea ei spune ca trebuie sa palpaie un beculet cat timp se incarca,dar nu se intampla acest lucru..si la voi este la fel?

    RăspundețiȘtergere
  38. Am achizitionat o boxa x10. Am scos boxa din cutie si am pus-o la incarcat. In cartea ei scrie ca atata timp cat se incarca trebuie sa palpaie un beculet, ceea ce nu se intampla..si la voi e la fel?

    RăspundețiȘtergere
  39. Salut! Ajutati-ma va rog. Am cumparat aceasta boxa,sunt foarte multumit de ea insa nu reusesc s-o conectez prin rca la tv Lg,tv wellington sau sistem home cinema sony pentru a reda direct de pe tv karaoke de pe youtube. Am incercat pe tv-uri in toate felurile si nimic. Am cablu rca cu mufele Aurite. Oare sa nu fie in regula cablul rca ?
    Cristian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui verificat ca de la TV "iese" semnal pe RCA (audio out, un RCA rosu si unul alb de obicei). Ar trebui verificat ca boxa accepta semnal pe RCA (audio input), poate cu un cablu RCA - jack 3.5mm si un telefon mobil. Ar trebui incercat cu un alt cablu. Nu am alte idei, in mare ar trebui sa functioneze. Prin TV e vreun meniu care sa porneasca / opreasca semnalul catre RCA?

      Ștergere
  40. Salut! Ajutati-ma va rog. Am cumparat aceasta boxa,sunt foarte multumit de ea insa nu reusesc s-o conectez prin rca la tv Lg,tv wellington sau sistem home cinema sony pentru a reda direct de pe tv karaoke de pe youtube. Am incercat pe tv-uri in toate felurile si nimic. Am cablu rca cu mufele Aurite. Oare sa nu fie in regula cablul rca ?

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara! Ma numesc Florin si sunt proaspatul posesor al unei boxe portabile Akai x10.Din pacate dupa aproximativ 5 folosiri din momentul cand o pornesc se aude un fâşâit ingrozitor permanent ce se opreste doar cand dau volumul microfonului mai mic. Daca ma puteti ajuta cu un sfat ar fi minunat.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  42. Salut am o boxa Akai x6 ca a dvs si nu stiu de ce imi gâjâie cand o aprind si dupa se stinge singura

    RăspundețiȘtergere
  43. Salutare! Am o boxa akai Ss 023A X10, asemanatore cu cea din postare. De ceva timp, atunci cand folosesc microfonul volumul negativului scade, lasand sa se auda mai puternic vocea. Pana acum nu facea asta si nu imi dau seama daca este vreo setare, pentru ca nu am gasit nimic. Ma gandesc ca, fiind o boxa pentru karaoke, negativul ar trebui sa ramana la volum inalt chiar si in timpul in care e folosit microfonul. Ce ar putea fi? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Schimbați din spate MIC PRIORITY din on in off.

      Ștergere
    2. Salut. Ai in spate o setare. Un buton. Să îi dai prioritare la microfon. Vezi sa nu fie asta.

      Ștergere
  44. Buna ziua, am o problema cu o baxa x6a. Ascultam muzica la ea conectata la un telefon prin bluetooth si brusc nu se mai aude muzica.
    Telefonul o gaseste se conecteaza dar nu se mai aude difuzorul, nici pe radio nici pe Aux...ce este de facut?

    RăspundețiȘtergere
  45. salut baietii, toata stima, am si eu odelul x10 ( mai mare) insa am dus o la tara, nu am semnal deloc la radio, ma puteti ajuta daca un amplificator radio (de masina este tot ce am gasit pe net) poate ajuta sa prind radio mai repede? este cineva care poate instala acest adaptor in bucuresti ? multumesc frumos ,

    RăspundețiȘtergere
  46. Salut baieti, am si eu o boxa, insa x10 mai mare, am dus o la tara, insa nu prind radio deloc, credeti ca un amplificator radio ( de masina este tot ce am gasit pe net) poate rezolva aceasta situatie, stie cineva care monteaza prin bucuresti ?

    RăspundețiȘtergere
  47. Am zi eu o problema nu se mai aprinde displayul si nu se mai conecteaza la Bt,se aude un fasait...

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna seara!marius ma numesc si am achizitionat un akai x10 si dintr-o data se aude extrem de incet indiferent ce reda!pina sa mi faca asa se auzeau zgomote ciudate la volum maxim!aveti vreo idee!

    RăspundețiȘtergere
  49. BUNA.am si eu o boxa Akai si nu mai face contactul la încărcat, cum as putea sa o leg pe direct ,daca îmi spune cineva

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut.. boxa akai x10 in ultimul timp se bloca foarte des iar acum nu mai merge deloc mai pe scurt nu se incarca si nici nu este functionala cand este conectata cu incarcatorul la priza..care poate fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  51. Salutare, eu a var x10 si a cam inceput cand ascult la ea sa piuiee sau tuitt foarte enervant si tare ..tre sa o inchid si sa o repornesc iar.La microfon la fel uneori cand dau sa il pornesc sa vorbesc , are niste zgomote mici deranjante ,pacanit... Vreo idee de ce am problemele astea si ce e de facut ?, mai e in garantie inca.Multumesc,astept pareri.

    RăspundețiȘtergere
  52. Va salut.Gelu ma.numesc, am akai var x10 si a inceput sa tiuie,piuie foarte apasat si lung..pana.nu o.opresc asa face,nici din volum nu merge sa o opres c.si la microfon cand vorbesc uneori scoate niste zgomote neplacute.Aveti.idee ce ar fi ?, o mai am inca in garantie.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  53. la mine sta aprins becul rosu si nu mai mergedeloc

    RăspundețiȘtergere
  54. Salut.
    Am boxa Akai Ss023A-X10.
    Sunt interesat daca stiti ce acumulator are in interior. Ce model,volti,mA...etc
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  55. Are cineva o schema pentru SS023A-X10 ?

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua ! Tot boxa akai am si eu si cand o bag la incarcat numai falfaie becul rosu ! Faza este ca o tin la incarcat si daca o scot nu este inacrcata,ar trebui sa o tin numai la incarcat ca sa mearga ...

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua ! Tot boxa akai am si eu si cand o bag la incarcat numai falfaie becul rosu ! Faza este ca o tin la incarcat si daca o scot nu este inacrcata,ar trebui sa o tin numai la incarcat ca sa mearga ...

    RăspundețiȘtergere
  58. La mine daca e pusa boxa la incarcat se aude un zgomot un scartait exact asa cum palpaie ledurile de la incarcare. Ce ar putea fii dus? Ce ar trebui verificat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  59. Sal am si eu o poxa portabila akai x10 nu pot so pornesc fara incarcator se aprinde becurile de la baterie da displeiu nu se aprinde când ai conectez incarcatoru porneste poate sa ma ajute cineva

    RăspundețiȘtergere
  60. Sal am si eu o poxa portabila akai x10 nu pot s-o pornesc fara incarcator se aprinde becurile de la baterie da displeiu nu se aprinde când ai conectez incarcatoru porneste poate sa ma ajute cineva

    RăspundețiȘtergere
  61. Sal am si eu o poxa portabila akai x10 nu pot s-o pornesc fara incarcator se aprinde becurile de la baterie da displeiu nu se aprinde când ai conectez incarcatoru porneste poate sa ma ajute cineva

    RăspundețiȘtergere
  62. As avea eu o intrebare. Imi puteti explica va rog ce s-a intamplat cu boxa mea care este un akai ss023a-x10 ca atunci cand se deschide apare numai beculetul ala rosu si in rest pauza totala adica nici sa ma conectez nu mai merge. PS:nu l-am mai folosit de doua saptamani...ma tot gandesc ca s-o racit si atunci trebuie cumva sa se incalzeasca.

    RăspundețiȘtergere
  63. buna ziua,
    o cunostinta are un difuzor x10 de la akai , il folosea sa redea fisiere audio prin stick, in momentul de fata nu mai poate folosi aceasta boxa, afiseaza pe display HI si un sunet lung, dar daca schimb input nu se intampla nimic.
    Aveti idee ce ar putea fi?
    Boxa arata ca ar fi incarcata, toate ledurile de la acumulator fiind pornite.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  64. Va salut. Unde gasesc si eu acest modul cu conectorul USB si slot de card?

    RăspundețiȘtergere
  65. Salut! Am si eu un x10 si se pare ca dupa cateva ore de fun ctionare s-a ars difuzorul. De unde pot achizitiona alt difuzor?

    RăspundețiȘtergere
  66. Cum se leaga mufele la ceas pune cineva o poza . Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  67. Eu am o problema cu un bâzâit in boxa și dispare doar când scot stikul. Am schimbat și alte stiluri. Bâzâitul e mai încet sau mai tare depinde de ce stil bag....are cineva o idee ?

    RăspundețiȘtergere
  68. Am și eu o întrebare am o x10 și nu se mai aprinde display-ul.ce pot sa fac sa nu o mai duc la garanție?se poate face ceva?mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  69. Cand vorbesc la microfon se aude melodia foarte incet ,nu pot sa fac karaoke .Boxa este Freeman Mini 1000 karaoke (259.1/MHz)

    RăspundețiȘtergere
  70. Cand vorbesc la microfon ,scade volumul melodiei.

    RăspundețiȘtergere
  71. Salut, am și eu o boxa asemănătoare doar ca nu mai funcționează și nu știu de ce. Nu se aprinde afișajul nici când e conectat încărcătorul, iar dacă se aprinde se vede foarte slab după care se stinge, aș vrea să știu care e problema, încărcătorul? Bateria?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! La fel am patit si eu cu akai x6, am incercat cu alt încărcător pentru acest tip de boxa, nimic..mentionez ca o am doar de 6 luni, si nu a fost folosită intens. Dacă găsiți vreo solutie, va rog sa mi spuneti si mie. Multumesc!

      Ștergere
  72. Răspunsuri
    1. Prima data schimba bateriile,dupa creste volumul, daca nu merge poate fi microfonul defect sau boxa.

      Ștergere
  73. E vreo varianta sa pot prelungi firul la radio .... FM este extrem de slab ... mersi

    RăspundețiȘtergere
  74. Salut am o problema Cu Boxa akai x10. O bag la incarcat și nu se aprinde displayul îmi licure decât becul rosu și când o trag din priza îmi sta aprins, bateria e încarcata de la ce sa fie?

    RăspundețiȘtergere
  75. Am o problema cu boxa nu se mai aude cum se auzea înainte gen merge volumul la max și de ia se aude

    RăspundețiȘtergere
  76. Salut am și eu o boxa akai x6 și am probleme la sonor. Nu se mai aude foarte tare sonorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi problema o am si eu,nu am bruscat-o sau sa ii fac ceva,i-am schimbat si bateria,la fel face,cu volumul la maxim,se aude normal,parca nu ar avea amplificare.

      Ștergere
  77. Buna ziua, de la o vreme se aude foarte incet indiferent de sursa (stick usb sau bluetooth). Care ar putea fi cauza? In afara de faptul ca nu mai functioneaza pe baterie, boxa nu pare sa aiba alta problema.
    AKAI x10.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  78. buna ziua am si eu o boxă portabila CMIK model:MK-B22 am pierdut incarcatorul de unde asi putea gasi acest model memtiomez că am incercat cu un alt incarcator dar nu functioneaza

    RăspundețiȘtergere
  79. La mine sta becul rosu aprins si nu merge de loc,ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  80. Bună ziua am și eu o boxa akai ss022a-x6. A început sa baraie difuzorul. Ce model de difuzor as putea sa pun. Precizez ca am cautat pe net și nu am găsit difuzor ca al boxei.

    RăspundețiȘtergere
  81. buna ziua am si eu o boxa akai ss022a-x6 vreau sa stiu cit timp merge la un volum mediu,la jumatate.

    RăspundețiȘtergere
  82. Bună ziua am și eu o boxa akai ss022a-x6 cit timp merge pe acumulator,la un volum mediu

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna! La un akai x6, nu mai afișează nimic, doar cand o pornesc, se aprind beculetul roșu și cele verzi,dar se sting imediat si ramane doar cel roșu pentru câteva secunde, după care se stinge si el. Mentionez ca o am doar de 7 luni si nu a fost folosită intens. Multumesc pentru un eventual raspuns, care mi ar fi de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna! La un akai x6, nu mai afișează nimic, doar cand o pornesc, se aprind beculetul roșu și cele verzi,dar se sting imediat si ramane doar cel roșu pentru câteva secunde, după care se stinge si el. Mentionez ca o am doar de 7 luni si nu a fost folosită intens. Multumesc pentru un eventual raspuns, care mi ar fi de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  85. La fel si la mine .ramane doar leul roșu aprins .si cand e la încărcat ploaie si atat .Nu se aprinde. Asteptam răspunsuri!!!

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ! La o boxa akai SS022A-X6 Caut placa alimentare s-a ars

    RăspundețiȘtergere
  87. Buna ziua am si eu o astfel de boxa de aproximativ 2 ani merge extrem de bine in schimb de 2 saptamani ia mutit basul si nush ce sa ii mai fac am desfacut.o i.am verificat toate sigurantele alea micute si potentiometrele aveti idee ce as mai putea sa verific sau ce trebuie schimbat

    RăspundețiȘtergere
  88. Am incercat sa o incarc la bateria masinii dar ledul rosu nu palpaie ca la incarcarea la priza. Acum intrebarea mea este daca se incarca la bateria masinii. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  89. Salutare! Acumulatorul este Pb-acid de 12 V 3 Ah. Dacă schimb acumulatorul, tot Pb-acid 12 V dar cu amperaj de 9 sau 10 Ah credeți că poate funcționa în regulă?

    RăspundețiȘtergere
  90. Aceiași problema o am și eu. O bag la încărcat și nimic. Înainte se aprinde ledul roșu dar acuma nimic. Cineva îmi spunea ca e bateria. Normal ar trebui sa funcționeze cind ar fi în priză nu?

    RăspundețiȘtergere
  91. O schema originala cu placa de baza pot gasi? Placa cu mufa de incarcare ma intereseaza, a fost rupta partea cu mufa si pusa in scurt in asa fel incat a crapat dioda de sens.

    RăspundețiȘtergere
  92. O poza sau schema cu placa de baza, cea cu mufa de alimentare pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna, am o boxa akai
    ss023A-x10 , nu porneste panoul central, ce pot sa-i fac?

    RăspundețiȘtergere
  94. Salut,am o astfel de boxa akai,modelul mic ca dimensiuni.Am folosit-o doar de vreo 3 ori si o perioada de 6 luni nu m-am atins de ea.De curand am constatat ca la pornire se aude un parait continuu in boxa indiferent pe ce input se afla,indiferent daca este pornit sau oprit microfonul.Avetii idee care R putea fi problema?

    RăspundețiȘtergere
  95. Inchide topicul daca nu mai raspunzi...

    RăspundețiȘtergere

  96. Buna ziua,
    Am o boxa Akai ss023a-x10 care a inceput sa se comporte cam suspect.
    Boxa era la incarcat si ascultam muzica, cand am auzit un fel de fasait peste sunetul produs de melodie, dar nu peste sunetul melodiei, iar ledurile de la incarcare palpaiau.
    Am incercat si cu boxa scoasa din priza, dar tot asa facea.
    Posibil sa faca asta ca am tinut-o in soare?
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat, sper sa fi detaliat ce trebuie.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna am o boxa pentru karaoche si i-am imprumutato vecinului meu iar el ne avad incarcator a improvizat cu fire de curent si mi sa acum nu mai incarca in rest a mers perfect cat a mai fost baterie

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna ziua.Am o boxa Akai ABTS-T1203 si dupa 5 luni de zile nu mai functioneaza ledurile de jos,adica lumineaza foarte incet,care ar fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  99. Am și eu o boxa Akai și nu mai are sonor ce poate avea

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna ziua ,am o boxa akai și numai întra curent în ea, sta becul rosu intermitent cand scot încărcătorul rămâne rosu

    RăspundețiȘtergere
  101. Bună, sunt Nelu, am acelaşi fel de boxă, i-am schimbat difuzorul, merge, dar a apărut un ţăcănit continuu peste sonor. Ce pot sa-i fac?

    RăspundețiȘtergere
  102. P0t sa inlocuiesc partea de USB si blootut cu un kit MP3?

    RăspundețiȘtergere
  103. Salut am o problemă a boxa cea mare la 500 nu se mai aude ca inainte din ce ar putea fi ? Se aude din ce in ce mai încet

    RăspundețiȘtergere
  104. Buna ziua .Am o boxa karaoke geepas am puso sa cante o ora si brusc sa oprit alimentare nu se mai aprinde nici un led chestia e ca primeste curent .oare ce sa aiba?

    RăspundețiȘtergere
  105. Buna ziua!Am si eu 2 boxe karaoke am ascultat muzica doar pe una nu am mai conectato pe cealalta si brusc sa intrerupt alimentarea nu se mai aprinde nici un led dar chestia e ca curent are se aude un bâzăit oare ce ar avea va multumesc daca ma ti putea ajuta

    RăspundețiȘtergere
  106. buna ziua.am o boxa portabila akai si nu se mai aude.ma pute-ti ajuta cu un sfat.multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  107. Bună. Mai funcționează acest topic. Am o boxa akyi ss023a-x10. Singura problema e ca are un fs-it la sonor din momentul pornirii. E puțin folosita. Aproape noua.

    RăspundețiȘtergere
  108. Am si eu o boxa AKAIx10 nu se mai aude tare decât foarte încet un sfat va rog

    RăspundețiȘtergere
  109. Boxa x6 akai nu functioneaza microfonul.Daca umblu la potentiometru de microfon se aude un fasit in difuzor.Merge corect numai cu potentiometru de microfon la minim.Microfonul este bun,il am de la una identica.La asta cu probleme am gasit finalu de sunet bubuit.Ce probleme ar putea avea?

    RăspundețiȘtergere
  110. Salut! A mai fost pusă întrebarea dar nu s-a răspuns. Poate fi înlocuit acumulatorul cu unul tot de 12v dar amperaj mai mare? 7-9 A

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna ziua! Si eu am un set de boxe active care sau inchis brusc ,le am conectat din nou nu se mai aprid ledurile de la equalizator si nu au sunet dar bluetooth ul se conecteaza .Ce ar putea sa aiba si daca se merita a se repara ? AM dat 500 lei pe ele. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere