sâmbătă, 21 octombrie 2017

De unde facem rost de acumulatori cu litiu 18650

Dispozitivele electronice folosesc acumulatori, acum acumulatorii respectiv in general sunt cu litiu (diverse tehnologii, LiIon, LiPo, LiFePO4 etc).

Daca ai o baterie de laptop si ai nevoie de acumulatori 18650, poti desface cu grija acea baterie si acolo vei gasi elementi 18650. Dupa care urmeaza sa ii testezi, sa vezi care ce tensiune mai au, daca e apropiata de 0 Volt, sunt cam morti, desi se pot resuscita. Ideali sunt cei cu tensiuni peste 2.5 Volt.

1. Se ia bateria de laptop si se desface carcasa (surubelnita, cutter etc). Nu se bate in ea, nu se striveste, nu se inteapa!



2. Se scot acumulatorii afara, se taie conexiunile dintre acestia





3. Se sorteaza dupa tensiuni



4. Se incarca, se masoara capacitatea lor etc

5. Ce nu se poate folosi se recicleaza (supermarketurile au zona de reciclare unde poti arunca aceste deseuri electronice) 

Unele baterii de laptop folosesc 6 elemente 18650, altele 9 bucati. Acesti acumlatori cu litiu sunt neprotejati, asa ca daca ii descarcati sub limita admisa sau ii supra-incarcati, se pot defecta sau pot lua foc, asa ca mare atentie!!!

Cum se poate face un incarcator de acumulatori 18650: ca aici

La ce sunt buni acumulatorii recuperati: lanterne cu LED, incarcatoare portabile cu USB, diverse.

Daca trebuie folositi in aplicatii unde este necesar sa fie protejati, se pot cumpara din China module electronice de protecti, se lipescla + si la - si acumulatorul este protejat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu