luni, 14 ianuarie 2013

Pasul Godeanu - Poiana Belentina pe zapada, iarna

In cautare de zapada si in lipsa de timp, am facut o iesire scurta pe schiuri de tura: Pasul Godeanu - spre Virful lui Stan - Poiana Belentina si retur. Prima portiune se face din Baile Herculane pe DN67D spre Baia de Arama. Atentie sa nu mergeti la stanga spre Cerna Sat!

Virful lui Stan vazut din DN67D. Aici este iarna in toata regula


Afara sunt cam -5 .. -6 grade Celsius, niste manusi ar fi bune

 Ajuns in Pasul Godeanu (adica acolo unde incepe drumul sa coboare), am parchat masina si de acolo am pus schiurile in picioare. Varful lui Stan arata splendid. 
Suntem gata de schiat la deal. Sau de focareala. Madar focar...

E bine la soare.
 
O portiune de padure a fost rasa, noroc ca zapada acopera urmele, altfel arata urat, sunt sigur. 
Am urcat pe acea taiere.

Ne pregatim de intrarea in padure pe traseul banda rosie

Undeva in stanga am zarit marcajul banda rosie si patratul galben - limita de parc. Am mers apoi in padure pe acea dunga rosie, urcusul a crescut putin in intensitate si stratul de zapada s-a marit si el, asa ca am incercat sa lasam zapada la locul ei, am adaptat traseul la conditii si la schiuri

In cele din urma am ajuns sus, am avut o panorama excelenta cu muntii din jur. 

Am socotit ca nu are rost sa mergem spre Varful lui Stan, mai bine sa mergem si sa stam mai mult prin Poiana Belentina. Asa ca de acolo am pornit spre o stina care se vedea spre E / S-E.
Nu am coborat pina la ea, ci am inceput sa urcam prin padure spre Poiana Belentina.



 In spate este Vf lui Stan


 Spre Belentina

 Am ajuns in Poiana Belentina. Urme de joavina, poate ceva lup

Ne-am intins la un ospat pe cinste dintr-o conserva mare de fasole cu cirnati :) 




  Am mai stat si ne-am uitat la zona, la copaci - unii sunt mari dar se vede treaba ca au rabdat multe ierni grele, vreme potrivnica si poate chiar rautatea oamenilor.

Norii incepeau sa apara, soarele nu mai incalzea corespunzator cu dorintele noastre, asa ca am revenit pe propriile urme; la vale, zapada era perfecta pentru alunecare. La intrarea in padure a fost mai problema din cauza copacilor, zapezii si a pantei, dar dupa acest pasaj am mers bine pina la masini. 





 Drumul de la Herculane la Cerna Sat este tot mai plin de gropi (am fost ultima oara in octombrie 2012), are nevoie de reparatii, iar de la intersectia cu Cerna Sat a fost drum de iarna, curatat, insa cu portiuni de gheata. Pe aici am mers:


Hike route 1950905 - powered by Wandermap 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu