duminică, 5 iunie 2016

Cum reparam un catel electronic de jucarie

...Ca tot a fost ziua copiilor care iubesc jucariile...

Daca ai probleme cu cainele, il duci la veterinar. Daca este electronic, trebuie reparat altfel. Un prieten mi-a adus un catel electronic de jucarie sa vad de ce nu mai functioneaza (il avusese fiica lui cand a fost mica, acum se amuza fiul si era o jucarie apreciata de copil, asa ca merita sa fie reparata).

Dogus dogus chinezescusLa o prima vedere, catelul parea constipat, nu mai ii iesea butonul prin fund.


Butonul cu pricina, din fund
 
Na bun, i-am desurubat suruburile si apoi l-am desfacut in doua jumatati. Catelul are un cip care face tot spectacolul: canta, aprinde becurile intr-un anumit mod. Un motoras electric roteste o pereche de roti si astfel catelul merge prin casa.


Rotile care il fac sa umble

Intr-adevar problema era legata de butonul de pornit oprit, s-a apasat prea tare pe el si a cedat. Nu am avut altul similar la indemina, am pus un comutator care poate fi accesat doar cu o scobitoare sau ceva similar - mai tarziu am realizat ca era mai bine asa :).

Butonul presat si care a cedat 

Am lipit firele la coumtator, am verificat ca functioneaza si am pus putin hot melt, sa tina pe pozitie acel comutator. Apoi am pus la loc carcasa si gata, avem un catel prietenos care merge prin casa si canta. Dupa scurt timp, cantecul devine putin cam agasant, asa ca e bine sa aibe coumutatorul ala in fund actionabil doar de un adult si doar cu o scobitoare :) (control parental) 

Ce am pus in loc

Lipit amatoriceste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu