joi, 16 noiembrie 2017

Cum ungem o broasca zgomotoasa la usa de acasa - home improvement

Am schimbat usile din locuinta, aceste usi noi au venit fara broaste. Am cumparat broaste noi pentru aceste usi, nu as putea spune ca m-am orientat spre cele mai scumpe broaste, nici spre cele mai ieftine.
Dupa un timp scurt, am inceput sa observam ca broastele noi fac zgomot cand le foloseam. Cumva se simtea si un fel de frecare in interiorul broastei.




 Asa ca am scos una dintre broaste din usa, am desfacut cu atentie capacul (ma asteptam sa sara un arc, o piesa, ceva) si am avut o surpriza: nu era deloc ulei sau vaselina in interior, ba mai mult era putin praf, rumegus, cazut pesemne de la morteza in care era broasca.

Ca si sfat: intotdeauna faceti poze, sa stiti cum sa puneti lucrurile inapoi la loc!
Am sters praful de acolo, am pus vaselina si apoi am pus la loc toate piesele, apoi am strins suruburile si broasca a mers mult mai bine.






Este posibil ca vaselina sa tina limba broastei si sa nu se inchida usa, dar asta se remediaza, este doar la inceput pina se misca piesele de cateva ori.

Am pus vaselina peste tot unde erau piese care se frecau una de cealalta, inclusiv pe capacul broastei. De asemenea acolo unde sunt arcuri, am pus vaselina.



Nu stiu daca e bine sa fim generosi cu vaselina in broasca, dar nici prea zgarciti. Pe de alta parte este posibil sa ajute folosirea unor lubrifianti tip spray (WD40) fara sa mai desfacem broasca, insa nu am incercat si nu stiu daca lubrifiaza ori curata lubrifiantul existent.



La alta broasca am gasit ca era data cu un pic de lubrifiant, insa am preferat sa il sterg si apoi sa dau cu vaselina



De asemenea sunt modele de broaste unde capacele tin diverse arcuri, iar cand desfacem broasca, aceste arcuri pot sari, atentie la ochi! Apoi poate fi greu sa punem la loc aceste arcuri, deci mare atentie, poate nu mai puneti la loc broasca :)

Recomand ungerea broastei mai ales daca este la o usa care sta afara, in ploaie.

Spor!

PS: la bicicletele noi, aceeasi poveste, putina vaselina in cosurile cu bile, prin butuci, de aceea recomand acelasi tratament: faceti-va timp si desfaceti bicicleta si ungeti voi, veti avea o functionare mult mai silentioasa ani de zile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu